YouTube Shorts: 3 Νέες Αλλαγές που Πρέπει να Γνωρίζετε

Οι creators που ανεβάζουν περιεχόμενο στην πλατφόρμα του YouTube έχουν όχι έναν αλλά τρεις λόγους να στρέψουν την προσοχή τους στα YouTube Shorts, αν δεν το έχουν ήδη κάνει.

Δείτε παρακάτω τις νέες δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα προσφέροντας στους creators ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία.

1. Αποκτήστε Μερίδιο από τα Έσοδα των Διαφημίσεων στα Shorts

H κατανομή των εσόδων από τις διαφημίσεις στα Shorts είναι ένας ακόμα τρόπος για τους creators να κερδίζουν χρήματα στο YouTube. Πώς όμως γίνεται αυτό στην πράξη όταν το περιεχόμενο δεν είναι long-form και άρα δεν μπορούν να προβάλλονται διαφημίσεις πριν ή κατά τη διάρκεια ενός video;

Σύμφωνα με ανακοίνωση του YouTube:

«Από την 1η Φεβρουαρίου 2023, οι συνεργάτες που δημιουργούν έσοδα από την πλατφόρμα θα μπορούν να κερδίζουν χρήματα από διαφημίσεις που προβάλλονται μεταξύ των video στη ροή των Shorts. Αυτό το νέο μοντέλο κατανομής εσόδων θα αντικαταστήσει το YouTube Shorts Fund.»

Οπότε, η πλατφόρμα φαίνεται να ξεπερνάει την πρόκληση τοποθετώντας τις διαφημίσεις ενδιάμεσα από τα Shorts.

 

Πώς γίνεται η κατανομή των εσόδων;

Κάθε μήνα, τα έσοδα από αυτές τις διαφημίσεις θα αθροίζονται και θα χρησιμοποιούνται για την επιβράβευση των δημιουργών Shorts και για την κάλυψη του κόστους αδειοδότησης μουσικής που χρησιμοποιείται σε αυτά τα video. Από το συνολικό ποσό που διατίθεται στους δημιουργούς, οι creators θα κρατούν το 45% των εσόδων, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν μουσική στα Short τους. Αυτά τα έσοδα θα διανέμονται στους creators με βάση τον αριθμό των προβολών που έχουν τα Short τους σε κάθε χώρα.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν;

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή στο Partner Program είναι ο creator να έχει τουλάχιστον 1.000 συνδρομητές και περισσότερες από 10 εκατομμύρια προβολές σε Shorts σε μια περίοδο 90 ημερών και να αποδεχτεί το νέο “Shorts Monetization Module”.

Περισσότερες πληροφορίες, εδώ.

 2. Τώρα Μπορείτε να Επιλέξετε Preview Image για το Video σας από Android

Οι creators που ανεβάζουν Shorts μέσω Android μπορούν πλέον να κάνουν customize το thumbnail του video τους επιλέγοντας ένα frame από το συγκεκριμένο αρχείο.

Τα thumbnails θα εμφανίζονται στα παρακάτω σημεία:

  • Σε σελίδες καναλιών στο tab Shorts
  • Στα Recommendations στην αρχική σελίδα του YouTube
  • Σε video που βρίσκονται στο tab Συνδρομές
  • Στα αποτελέσματα αναζήτησης του YouTube

Το μόνο μέρος που δεν θα εμφανίζονται τα thumbnails είναι στο Shorts feed, το οποίο θα συνεχίσει να αναπαράγει αυτόματα video όσο οι χρήστες κάνουν swipe.

Όσο για τους iOS χρήστες, το YouTube εργάζεται για τη βελτίωση αυτής της εμπειρίας και τη μεταφορά της σε συσκευές iOS.

3. Σύντομα θα Μπορείτε να Προσθέσετε Location Tags στο Περιεχόμενό σας

Το YouTube προσπαθεί να δώσει στους creators τη δυνατότητα να προσθέτουν περισσότερο context στα Short κλιπ τους με την προσθήκη του location tagging μέσα στο upload flow της εφαρμογής.

Η εφαρμογή διαθέτει τώρα ένα νέο πεδίο «Τοποθεσία» στη διαδικασία upload των Shorts, το οποίο διευκολύνει τους χρήστες να προσθέσουν τοποθεσία στα Shorts κλιπ τους.

Σύμφωνα με το YouTube:

«Προς το παρόν, η προσθήκη location tagging είναι διαθέσιμη μόνο στο πρόγραμμα metadata editor post-upload των Shorts, πράγμα που σημαίνει ότι οι creators μπορούν να επεξεργάζονται αναδρομικά τα metadata των Shorts και να προσθέτουν μια τοποθεσία σε αυτά. Τώρα, πειραματιζόμαστε δίνοντας στους creators τη δυνατότητα να προσθέσουν μια τοποθεσία στα Short τους κατά τη διαδικασία μεταφόρτωσης από κινητό.»

Γιατί είναι σημαντικά; 

Τα δεδομένα τοποθεσίας μπορούν να προσφέρουν σημαντικές πληροφορίες που σχετίζονται με το περιεχόμενο ενός video, επιτρέποντας έτσι στα συστήματα του YouTube να αναδείξουν ακόμα πιο σχετικά κλιπ σε κάθε χρήστη. Κάτι παρόμοιο κάνει ήδη το TikTok.

Εκτός από τους creators, το νέο feature είναι χρήσιμο και για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των Shorts, καθώς βοηθάει στην προβολή του περιεχομένου σε άτομα που βρίσκονται στην περιοχή δραστηριοποίησής τους.

Αυτή τη στιγμή, το update βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και είναι διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένους χρήστες του YouTube.

Related Posts

Link in Bio: Ένα Εργαλείο Κλειδί για την Επιτυχία σας στα Social Media

Οι κοινωνικές πλατφόρμες έχουν εξελιχθεί σε ισχυρά εργαλεία για την προβολή τόσο των...

YouTube: 6 Νέα Features για Καλύτερο Engagement των Creators με τους Viewers

Το YouTube παρουσιάζει νέα features, τα οποία θα παρέχουν περισσότερους τρόπους στους creators...