YouTube: 6 Νέα Features για Καλύτερο Engagement των Creators με τους Viewers

Το YouTube παρουσιάζει νέα features, τα οποία θα παρέχουν περισσότερους τρόπους στους creators για να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους.

1. Live Q&A: Ένας Νέος Τρόπος Αλληλεπίδρασης με τους Viewers σε Live Streams

Το Live Q&A σάς επιτρέπει να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε Q&A sessions σε live chat κατά τη διάρκεια των streams και των Premieres σας απευθείας από το Live Control Room (LCR).

Με το Live Q&A μπορείτε πιο εύκολα να δημιουργήσετε μια κοινότητα, απαντώντας σε μια σειρά θεματικών ερωτήσεων που γράφουν οι viewers σας. Αυτή η επιλογή θα εμφανίζεται μαζί με τα Live Polls, έναν άλλο εξαιρετικό τρόπο για να αλληλοεπιδράσετε με όσους παρακολουθούν το stream σας.

Δείτε στο Help Center πως να ξεκινήσετε ένα Live Q&A session.

2. Επέκταση των Visual Editing Tools

Το YouTube επεκτείνει τη νέα visual editing διαδικασία για image-based posts, η οποία παρέχει περισσότερους τρόπους για να κάνετε τα Community updates σας.

Σύμφωνα με το YouTube: «Εάν είστε creator, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε το YouTube app για να προσθέτετε φίλτρα, κείμενο και αυτοκόλλητα σε εικόνες για posts. Αυτό το πείραμα θα εφαρμοστεί σε ένα μικρό ποσοστό creators που χρησιμοποιούν συσκευές iOS και έχουν ενεργοποιημένο το Community tab».

3. Προσθήκη Quiz στα Community Posts

Το YouTube προσθέτει επίσης τα κουίζ ως άλλη μία επιλογή για community post, παρέχοντας ακόμη ένα εργαλείο για άμεσο engagement και interaction με τους χρήστες.

Σύμφωνα με το YouTube: «Τα κουίζ εισάγουν έναν νέο, διαδραστικό τρόπο για τους creators να αλληλεπιδρούν με τους viewers και, στις περιπτώσεις των educational channels, να τους βοηθούν να μαθαίνουν. Ξεκινάμε να δοκιμάζουμε τη beta έκδοση των κουίζ με έναν μικρό αριθμό creators και θα επιδιώξουμε να την επεκτείνουμε στο μέλλον με βάση τα σχόλια».

4. Δοκιμή Νέων Product Tags για τα Shorts

Το YouTube λανσάρει μια ακόμη επιλογή για monetization στα Shorts, με ένα νέο πείραμα που θα δώσει σε ορισμένους creators την επιλογή να μπορούν να κάνουν tag προϊόντα προς αγορά μέσα στα Shorts τους.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times, το YouTube έχει ξεκινήσει ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα με επιλεγμένους creators στις ΗΠΑ, το οποίο θα δείχνει product tags μέσα στα Shorts, με τους viewers στις ΗΠΑ, την Ινδία, τη Βραζιλία, τον Καναδά και την Αυστραλία να μπορούν να βλέπουν τα tags και να κάνουν αγορές απευθείας στην εφαρμογή.

5. Επέκταση των Μουσικών Επιλογών για τα Shorts

Το YouTube θα επιτρέπει πλέον και στους creators να συμπεριλαμβάνουν περισσότερα από 15 δευτερόλεπτα δημοφιλών κομματιών στα Shorts τους.

Θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε 30-60 δευτερόλεπτα μουσικής για τα περισσότερα κομμάτια και έως 60 δευτερόλεπτα πρωτότυπου ήχου από επιλεγμένα Shorts και VODs

Ο audio picker θα εμφανίζει πόσο ήχο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από κάθε μουσικό κομμάτι ή βίντεο (15″, 30″ ή 60″) και θα πρέπει να αλλάξετε τη διάρκεια εγγραφής του βίντεο σε 60″ για να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από 15″ ήχου.

6. Επέκταση των Comment Translations και Smart Replies σε Περισσότερους Χρήστες

Το YouTube ανακοίνωσε την επέκταση των εργαλείων μετάφρασης σχολίων, καθώς και την ευρύτερη πρόσβαση στις έξυπνες απαντήσεις, την απλοποιημένη, πρότυπη επιλογή απάντησης, η οποία διευκολύνει τη γρήγορη επικοινωνία με τους θεατές στην εφαρμογή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το YouTube έδωσε τη δυνατότητα μετάφρασης σχολίων εντός της εφαρμογής, μέσω της ενσωμάτωσης του Google Translate, καθιστώντας ευκολότερη την κατανόηση περισσότερων τύπων σχολίων. Το YouTube λέει ότι αυτή η προσθήκη ήταν πολύ δημοφιλής και με βάση αυτό, προσθέτει τώρα μεταφράσεις σχολίων και στο Studio Mobile, παρέχοντας έναν ακόμη τρόπο για να συμμετέχετε σε σχόλια που έχουν αναρτηθεί σε άλλη γλώσσα.

Το YouTube επεκτείνει επίσης το πείραμα Smart Replies, το οποίο παρέχει προτάσεις σχολίων, όταν απαντάτε σε viewers. Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, τα Smart Replies σας δίνουν επιλογές απάντησης με ένα πάτημα με βάση το σχόλιο του χρήστη και τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες απαντήσεις creators σε όλη την εφαρμογή.

Τα Smart Replies είναι διαθέσιμα σε ορισμένους χρήστες εδώ και λίγο καιρό, αλλά τώρα, το YouTube τα καθιστά διαθέσιμα σε όλους τους creators στην κύρια εφαρμογή, ενώ εγκαινιάζει επίσης ένα νέο πείραμα Smart Replies και στο Studio Mobile.Related Posts

4 Instagram Updates που Βελτιώνουν την Εμπειρία Χρήσης της Εφαρμογής

Το Instagram «επιστρέφει», μετά από ένα διάστημα δοκιμών και αλλαγών, πίσω στην πιο...

Το TikTok Δοκιμάζει το In-App Shopping

Το TikTok άρχισε να δοκιμάζει μια λειτουργία αγορών στις ΗΠΑ που επιτρέπει στους 94...

Leave a Comment